Barion Pixel

3D táblás kerítés mint oldalkerítés

Bár az oldalkerítés kevésbé van látványos helyen, mint az utca felőli bejáraton lévő frontkerítés, mégis igen fontos szerepet tölt be a kertes házak életében, ezért nem mindegy milyet építünk. A továbbiakban egy kis segítséget szeretnénk adni arra nézve, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy oldalkerítés kialakításakor.

Mennyire fontos a privát élettér?

Az oldalkerítés választja el a kertet a szomszédoktól. S mivel a legtöbb ember a hátsó kertben tölti az idejét, ha kimegy az udvarra, ezért az oldalkerítés szinte meghatározóbb a privát szféra szempontjából, mint a nagyobb hangsúlyt kapó front kerítés.

Az, hogy kinek mekkora igénye van a magánszférára, sok esetben egyéni preferencia, igény kérdése. Ezt a kérdéskört nagyban befolyásolja, hogy mennyi időt tölt el az illető a kertben, szokott-e baráti, családi kerti összejöveteleket tartani, hangoskodni, mennyire van közel a szomszéd, milyen vele a viszony, hány szomszéd veszi körbe a telket és így tovább.

Ha valaki szeretné megőrizni a család a privát szféráját, érdemes belátásgátlóval kombinálni a táblás kerítést. Ez ízléstől és lehetőségtől függően többféle módon valósulhat meg, ehhez adtunk néhány tippet, ötletet egy korábbi bejegyzésünkben. Hogyha a belátásgátló alkalmazása nem nyeri el valaki tetszését, jó megoldás lehet a különböző sövények, futó növények ültetése a kerítés mellé, azonban eltarthat jó pár évbe, mire azok ténylegesen belátásgátlóként funkcionálnak és zavartalanul folyhat a kertben a családi élet.

A táblás kerítés 3+1 népszerű felhasználási területe

Milyen magas kell legyen az oldalkerítés?

Nem minden esetben a minél magasabb és masszívabb kerítés a lehető legjobb megoldás. A kerítés magasságának kiválasztásánál meghatározó lehet, hogy van-e háziállat vagy éppen kisgyerek a háznál. Kutyatartóknak érdemes mérlegelni, hogy mennyire hajlamos a kutyus a szökésre vagy szokott-e ugrálni és ha igen milyen magasra képes felugrani.

Ezen felül maga a kert mérete is meghatározó lehet az oldalkerítés méretének kiválasztásánál, ugyanis kis telkeknél a magas, masszív kerítés optikailag szűkíti a rendelkezésre álló teret, ezért ebben az esetben semmiképpen sem ajánljuk.

Kerítés telepítése előtt érdemes tájékozódni a kerítésépítés általános előírásairól, szabályairól.

Legyen biztonságos

Bár ez sokaknak elég egyértelműnek tűnhet, mégsem hagyhattuk ki a sorból, hiszen igen jelentős szempont. Fontos, hogy a kerítés masszív, stabil legyen, valamint ne legyenek rajta hegyes, kiálló elemek, amik adott esetben sérüléseket okozhatnak. A kerítés biztonságos volta gyerekeknél, háziállatoknál kiemelten fontos.

A kínálatunkban megtalálható táblás kerítések biztonságosak és strapabíróak. A 3D táblák merevségét a háromszög alakú hajlítások biztosítják. Azok száma pedig a választott táblás kerítés magasságától függ.

Ideiglenes vagy hosszútávú?

Építkezés során igen gyakran valamilyen átmeneti kerítés megoldás a befutó, hiszen ebben a szakaszban sokszor sem az energiát, sem a pénzt nem a kerítés építésébe ölik az emberek. Azonban mégis praktikus ebben az időszakban is elkeríteni a területet. Erre kiválóan alkalmasok a kínálatunkban megtalálható mobilkerítések, melyek olcsó kerítés megoldást biztosítanak építési területek, munkaterületek lekerítésére. Ez 2 okból kiemelkedően fontos. Az egyik az eszközök védelme, a másik pedig a projekt és az ott dolgozók megóvása a járókelők betévedésétől és az ebből fakadó esetleges balesetekből. Az, hogy milyen előnyöket kínál még a mobilkerítés, egy korábbi cikkünkben részletesen kifejtettük.

A mobilkerítés alkalmazási területei

Hogyha pedig egy már elkészült ház mellé állandó, hosszútávú használatra keres valaki megbízható oldalkerítést, akkor táblás kerítéseinket ajánljuk.

Porfestett kivitelű 3D táblás kerítéseinket igen gyakran vásárolják lakóházak mellé oldalkerítésnek, hiszen egy megbízható, stabil rendszert biztosítanak, mely anyagának és kialakításának köszönhetően lehetővé teszi a hosszútávú, zavartalan használatot. A porfestett kerítés standard változata antracit és zöld színben érhető el, de igény esetén felár ellenében a táblák bármely RAL színben megvásárolhatóak. A 3 dimenziós kialakítás esztétikus és egyben költséghatékony megoldás is.

A táblák szélessége 2505 mm, a magassága pedig 1030 mm-től 2030 mm-ig az egyéni igényeknek megfelelően választható. A kerítés elemek tűzihorganyzottak és szinterezettek.

Hogyha oldalkerítés kialakítása előtt áll, nézzen körül kínálatunkban, ahol minden olyan elemet megtalál, amihez egy táblás kerítés kialakítása során szükség van. Bármilyen felmerülő kérdés esetén olvassa el korábbi bejegyzéseinket vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Friss bejegyzések: