Barion Pixel

A mobilkerítés alkalmazási területei

A biztonság az élet minden területén fontos szerepet tölt be. Ez az építkezéseken sincsen máshogy. A mobilkerítésnek köszönhetően az építőipari vállalat biztonságosan, zavartalanul végezheti a munkáját. De mégis miért fontos egy építkezési terület körbekerítése?

Magáról a kerítés szerepéről – úgy általánosságban a társadalmunkban és életünkben – már korábban írtunk. Védi és egyben megjelöli, elhatárolja a tulajdont, valamint megjelöli, hogy a kerítés túlsó oldalán lévő terület másé, ezért nincs jogunk a kerítést átlépni.

Egy építkezés folyamán a kerítés kialakítása sokszor a folyamat végére marad. Ennek a prioritásbeli és anyagi okokon túl praktikus magyarázata is van: az építkezés során, majd ezt követően a kert kialakításakor rendszeresen szükség van nagyobb munkagépekre, amik sok esetben nem is tudnak bejutni a telekre és szabadon közlekedni, ha a végleges kerítés már készen van. A mobilkerítés éppen ezért ilyen hasznos: elkeríthető az építkezési terület akkor, amikor a kerítés még nem készült el, de ugyanakkor nem szívesen hagynánk bekerítetlenül a telket.

A mobilkerítés alkalmazási területei

Mit kell tudni a mobilkerítésről?

A mobilkerítés könnyen telepíthető rendszert biztosít olyan területekre, amelyeket átmenetileg kell elhatárolni, körbekeríteni. Olcsó megoldást biztosít építési területekhez vagy munkaterületekhez.

Maga a mobilkerítés horganyzott oszlopokból és huzalokból épül fel. Ma már léteznek olyan típusok is, melyek teljesen képesek lezárni a rendszert és hangszigetelik az adott területet.

Átmeneti megoldásokra lett létrehozva, éppen ezért direkt úgy van kialakítva, hogy könnyen telepíthető legyen.  A szerkezet könnyű szerelhetőségéből kifolyólag a rendszer könnyen felállítható, szétszerelhető vagy igény esetén akár át is telepíthető. Az egyszerű kezelhetőséget segíti, hogy összesen három részből áll: magából a táblából, az U alakú talpból, mely lehet beton vagy műanyag és a bilincsekből, amik a táblák oszlopait egymáshoz fogatják. Illetve szükség esetén lehet beletenni kaput is. A toló mobilkapu telepítésével egy praktikus, felismerhető, biztonságos bejárat alakítható ki.

Miért érdemes körbekeríteni az építési területet?

A mobilkerítés védi az általa elhatárolt területet és szabályozza, hogy ki mehet be az adott telekre, így megakadályozza, hogy illetéktelenek bejussanak. Milyen szerepe lehet ennek egy építkezésen?

Az építési terület körülhatárolása számos okból kiemelkedően fontos. 2 fontos szempont miatt érdemes körülhatárolni az építési területet. Egy kulcsfontosságú ok, amiért érdemes mobil kerítést alkalmazni, az maga az építőanyagok és az építkezés során használt eszközök védelme. Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy mennyire felmentek az építőanyag árak, éppen ezért nem elhanyagolható az anyagok védelme és a lopás vagy bármilyen jellegű rongálás megelőzése.

A másik fontos szempont is a biztonsághoz kapcsolódik: megóvja magát a projektet és a helyszínen dolgozókat a jogsértőktől, a munkafolyamat megszakításától vagy az egyéb kellemetlenségektől, valamint megakadályozza, hogy a járókelők véletlenül betévedjenek a helyszínre és adott esetben megsérüljenek a berendezésektől vagy akár a leeső építési anyagokból. A mobilkerítéssel így elkerülhetőek az olyan balesetek, melyeket az arra járó illetéktelenek okozhatnak vagy éppen szenvedhetnek el.

A mobilkerítés alkalmazási területei

A mobilkerítés előnyei

A mobilkerítés nagy előnye egyszerű használatában rejlik. Az ideiglenes kerítés erős és mindezek mellett felhasználóbarát is és sokféle felhasználási lehetőséget biztosít az adott területen.

Sokoldalúsága miatt újragondolható és könnyen áthelyezhető az igényeknek megfelelően. A felhasznált anyagoknak köszönhetően jól ellenáll az időjárás viszontagságainak és könnyen eltávolítható, szállítható és tárolható, amikor éppen nincsen rá szükség.

A mobilkerítés mindezek mellett igen költséghatékony is. A végleges kerítés beszerelése és eltávolítása igen költséges, éppen ezért nem célszerű idő előtt kialakítani az állandó kerítést. Az igények folyamatosan változhatnak egy építkezés vagy munkafolyamat során, a mobil kerítés pedig ezekhez képes alkalmazkodni: szabadon hozzáadható a területhez vagy éppen el is távolítható vagy egyszerűen áthelyezhető.

Az általunk forgalmazott mobil kerítés határozott elhatárolási pontot nyújt és mivel nem végleges, ezért könnyen alakítható, nyitható és átjárható.

Ha építkezés előtt áll, fontolja meg a mobil kerítés alkalmazását, hogy megkímélje magát a felesleges stresszhelyzetektől, kellemetlenségektől. Hogyha elakadna a választás során, kérje kollégáink segítségét, akik készségesen segítenek bármilyen felmerülő kérdés esetén.

Termékajánló

Friss bejegyzések: