Barion Pixel

Miért lehet jó választás a fém kerítés?

A modern ember igyekszik úgy kialakítani életterét, hogy minél kevesebb karbantartást, idő-és energiabefektetést igényeljen környezete. Persze, ha ezt a családtagokra és a kapcsolatokra érti valaki, az egy idő után nagy károkat hagy maga mögött, és végső soron ő is magányos maradhat. Azonban vannak az otthonnak olyan részei, ahol, ha a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat választjuk, akkor valóban megengedhetjük magunknak a kevesebb gondozást. Ilyen lehet egy jól megválasztott kerítés, mint például a gondozásmentes fém kerítés.

Fém kerítés kontra fa kerítés

A kerítéskarbantartás bizony sok energiát emészthet fel, főleg, amennyiben faanyagot választottunk az esztétikai szempontok preferenciája miatt. Az esztétika persze nem mellékes kérdés, kerítés esetében sem, hiszen meghatározza a házunkról alkotott látvány képét, ugyanakkor önmagában nem elegendő ezt szem előtt tartani. A fa, mint tudjuk, rengeteg karbantartást igénylő anyag, így akármennyire tetszetős, csak az válassza otthonába ezt az anyagot, aki bele is tudja fektetni azt az energiát, amit igényel! Akinek mondjuk ez a hobbija, annak megéri, vagy aki ügyesen bele tudja illeszteni a hétköznapi tevékenységek közé.

 De aki versenyt fut az idővel, az vagy megfizet egy karbantartót ennek gondozására, vagy bizony az esztétikai szempontot nem fogja tudni sokáig fenntartani, ugyanis gondozás hiányában a fa korhadni kezd, és egyéb hibák fognak meglátszani a fa kerítésen az idő múlásával. Ezzel szemben a fém kerítés egy gondozásmentes választás, amit sem csiszolni, sem újrafesteni, karbantartani nem kell, ha jó minőségben vásároljuk meg. Jól ellenáll az időjárási viszontagságoknak is, így nem kell egy erősebb vihar vagy éppen kánikula esetén a minőségromlástól tartanunk.

fém kerítés utcafronti

A fém kerítés előnyei

A fém kerítések mellett szól a már említett gondozásmentesség. Vagy mondhatjuk könnyű gondozásnak is, a lényeg, hogy a fémfelület megfelelő védelmet nyújt a korrózió és a rozsda ellen is. Ennek köszönhető az időjárásálló tulajdonsága is, nem kopik, és nem vetemedik. Ez pedig kihat az esztétikai szempontokra is, ami nem mellékes. Emellett a fém kerítések megbízható és tartós választást jelentenek. Nehezen deformálódik vagy károsodik, így bárhova nyerő beruházásnak számít. Élettartamukat az időszerű felületkezeléssel lehet fenntartani és növelni.

A fém kerítésekkel megnövelt biztonságot is élvezhetünk, ha megfelelően vannak kialakítva. A fa kerítésekkel szemben itt érdemes abba is belegondolni, hogy mivel nem igényelnek különösebb gondozást, így a gondozással járó folyamatos költségeket is meg lehet spórolni. Így hosszútávon is költséghatékonyabb választást fognak jelenteni a fém kerítések, ráadásul nem kell őket 2-3 évente újra lakkozni, csiszolni, és karbantartani. Kerítést pedig nem pár évre vásárolunk, hanem hosszútávra, ezért nézni kell az ár-érték arány hosszútávú szempontjait is.

fém kerítés és sirályok

Hosszútávú befektetés

Tehát látható, hogy aki hosszútávon gondolkozik a kerítésválasztást illetően, és a mai modern életritmust éli, annak a legtöbb szempontot mérlegelve, jobb választást fog jelenteni a fém kerítés. Akármilyen otthonos és kellemes látványt és hangulatot jelent a fa kerítés, meg kell nézni a hétköznapokat is, hogy az idő múlásával is élményt fog-e jelenteni a látványa, vagy végül bebizonyosodik, hogy nincs rá elegendő időnk, hogy megfelelően karbantartásuk.

Az sem jó, ha álmodozásunk miatt mégis fa kerítést választunk, ami később a feszültségek forrásává válik, mert nem illeszkedik bele életritmusunkba a vele való törődés, így azt vagy a családtól, vagy más fontos eseményektől kell megvonnunk. Nem ér ennyit egy elképzelés, hogy aztán életünk más területe bánja. Érdemes józanul mérlegelni, és okosan dönteni. A fém kerítések is lehetnek esztétikusak és illeszkedhetnek házunk megjelenéséhez is. A porfestett, táblás, 3D kerítés például esztétikailag is megnyerő választás. Emellett a 3D kerítéselemek ára is kedvezőbb, és különböző kerítés kiegészítők is elérhetők hozzá. Elérhető zöld és antracit színben is.

Friss bejegyzések: