Barion Pixel

A jelen világpolitikai és nyersanyagpiaci helyzetre vonatkozóan a honlapon található áraink tájékoztató jellegűek. Az árváltozás jogát fenntartjuk!
Kérjük, hogy rendelés esetén előzetesen vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot emailben!

Táblás kerítésrendszer kialakítása

A magántulajdonnal és emiatt az elhatároló és védelmi funkciót ellátó kerítéseknek fontos szerepük van a mai modern társadalomban. Éppen ezért már annyira elterjedtnek és természetesnek számítanak életünkben, hogy nélkülük már nem is éreznénk teljesnek otthonunkat, kertünket.

A különböző ízléseknek és igényeknek köszönhetően különböző kialakítású és megjelenésű kerítéssel találkozhatunk, melyek közül a legnépszerűbbnek az épített, a tekercses, a táblás és a lamellás típusok számítanak.

A továbbiakban a táblás kerítésrendszerrel fogunk részletesebben foglalkozni, mely praktikusságának és egyszerű felépíthetőségének köszönhetően egy igazán népszerű konstrukciónak számít. Nem véletlenül ez az a típus, amelyet cégcsoportunk – a FABERLAND Kft.- a leggyakrabban alkalmaz a köztéri telepítések során.

Táblás kerítésrendszer
A táblás kerítésrendszer alkalmas udvarok, ipari területek, és akár cégek elkerítésére is.

Táblás kerítéstípusok

A táblás kerítésrendszer alkalmas udvarok, ipari területek, cégek elkerítésére. Két fő típust különböztethetünk meg: a 2D és 3D típusokat, és ezeken belül is elkülöníthetőek felületkezelés szerint a horganyzott és porfestett táblás típusok.

Lakossági felhasználásra leginkább a 3D porfestett táblás kerítéstípust ajánljuk, mely egy sokkal esztétikusabb megjelenést biztosít környezetében. Kedvelt típusnak számít a porfestett felületkezelésű antracit színű kerítés, mely letisztult megjelenésének köszönhetően modernebb környezetben is megállja a helyét.

Ez a 3D típus az elnevezését onnan kapta, hogy az acél huzalok itt nem síkban, hanem 3 dimenzióban helyezkednek el és ezek az úgynevezett cápauszony-szerű kiugrások teszik merevebbé a táblás rendszert. A táblás kerítések népszerű választásnak számítanak oldalkerítések kialakítása során, hiszen esztétikusak és egyben könnyen kezelhetőek, de sokan a frontoldalra is előszeretettel alkalmazzák. Ebben az esetben érdemes belátásgátlóval lezárni a rendszert, hiszen így megkímélhetjük magunkat a kíváncsi tekintetektől.

A 2D táblás típus ezzel ellentétben egy sokkal strapabíróbb rendszernek számít. Ebben az esetben a kerítéstábla a két vastagabb vízszintes és a függőleges huzal összehegesztésének köszönheti erősségét és strapabíróságát.

A táblás kerítés szükséges elemei

Táblás kerítés vásárlása esetén felmerülhet a kérdés, hogy milyen kiegészítők szükségesek a kerítésrendszer kialakításához, illetve hogyan lehet azt telepíteni, rögzíteni. Vannak olyan kiegészítők, amelyek kötelező elemei a rendszer telepítésének és vannak olyanok is, amelyek csak plusz stabilitást adnak hozzá.

  1. A táblás kerítés telepítése során a legfontosabb elem maga a kerítéstábla, mely 0,83 m és 2,43 m közötti magasságokban érhető el, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt. 
  2. Ehhez a magassághoz igazodva lehet kiválasztani a megfelelő magasságú oszlopokat 
  3. és a megfelelő mennyiségű rozsdamentes rögzítő bilincset vagy bolhát.
  4. Hogyha még masszívabb konstrukciót szeretnénk kialakítani, lábazati beton elem telepítésével még jobban meg tudjuk erősíteni a rendszert, ez pedig horganyzott vagy műanyag U idommal rögzíthető.
  5. Ezen felül, ha szeretnénk erősíteni a privát szférát, érdemes belátásgátlót is választani a kerítésrendszer mellé, mely egy erős UV álló, strapabíró anyagnak számít. Ebben az esetben azonban komolyabb betonalap, illetve plusz oszlopok beépítése szükséges a megfelelő stabilitás elérése érdekében
Táblás kerítésrendszer
A táblás kerítés telepítése során a legfontosabb elem maga a kerítéstábla.

A táblás kerítés telepítése

A telepítésnél az első és legfontosabb lépés a megfelelő mélységű beton alap kialakítása, mely történhet sáv alappal vagy pont alappal. A pont alap egy jóval költséghatékonyabb megoldás, ezért ez egy gyakoribb telepítési módnak számít. A megfelelő stabilitás érdekében javasoljuk, hogy az oszlopok 60-70 cm mélyen legyenek lebetonozva. Miután az oszlopokat a tábla hossznak megfelelő távolságra letelepítettük, rozsdamentes bilinccsel vagy bolhával lehet a táblákat az oszlopokhoz rögzíteni.

Táblás kerítésrendszer
Frontkerítés kialakítása esetén a táblás kerítésrendszerhez szükség lesz kapu telepítésére is.

Amennyiben frontkerítés kerül kialakításra a táblás kerítésrendszer segítségével, úgy szükséges lesz kaput is telepíteni, mely lehet egy- vagy kétszárnyú, vagy akár úszókapu is. Egy- vagy kétszárnyú kapu esetében a bolhával a kapu oszlopára lehet rögzíteni a táblákat.

Hogyha táblás kerítés vásárlásán gondolkozik, de nem tudja, hogy pontosan mely termékekre lenne szüksége hozzá és ennek milyen anyagi vonzata lesz,  tekintse meg kerítéskalkulátorunkat, mely a bekerítendő terület, töréspontok és kerítéstípus megadásával egy hozzávetőleges árkalkulációt készít, mely jó kiindulási alapnak számít a tervezés folyamán. Ha azonban pontos ajánlatot szeretne kérni, küldje el számunkra a kalkulációt elektronikus elérhetőségünkön vagy akár a Kapcsolat menün keresztül, és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Friss bejegyzések: