Barion Pixel

A jelen világpolitikai és nyersanyagpiaci helyzetre vonatkozóan a honlapon található áraink tájékoztató jellegűek. Az árváltozás jogát fenntartjuk!
Kérjük, hogy rendelés esetén előzetesen vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot emailben!

3+1 érv a gondozásmentes fém kerítés mellett

A kerítések stílusa, alapanyaga és kialakítása sokat változott és fejlődött az idők során. A kerítések történetét és változásait egy korábbi cikkünkben már részletesen bemutattuk.  Az elmúlt években igen népszerűnek számítanak a gondozásmentesnek mondható fém kerítések, kerítéselemek és egyre jobban kezdik kiszorítani fa társaikat a piacról.

A kerítések kinézete, állapota és stílusa igen meghatározó otthonunk és kertünk összképében.  Bár a klasszikus fa kerítés egy igazán otthonos és meleg összhatást kölcsönöz a háznak, számos olyan hátránya van, ami miatt hosszútávon nem a legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb és a legkevesebb gonddal járó megoldás. 

Gondozásmentes kerítés
A fakerítés ugyan otthonos hatást kölcsönöz otthonunknak, azonban fakerítés telepítése esetén számolhatunk azzal, hogy gyakran gondoznunk kell.

A továbbiakban a fém kerítések előnyeit fogjuk bemutatni, különös figyelmet szentelve az általunk forgalmazott táblás kerítésekre.

1. Időjárásálló

Az első és az egyik legfontosabb előnye a fém táblás kerítéselemnek a fa kerítéssel szemben az, hogy a korrózióvédelemnek köszönhetően teljes mértékben időjárásállóak, ugyanis összetételükből kifolyólag nem kopnak és nem vetemednek. A fa alapanyag ezzel ellentétbe nem lesz időjárásálló és időtálló. A szeszélyes időjárási körülmények, a nyári viharok vagy a téli fagy mind-mind ronthatnak a minőségén és esztétikus megjelenésén.

gondozasmentes kerites tel
A fém táblás kerítéselemek időjárásállóak, azaz ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

2. Nem szorulnak rendszeres gondozásra

A fém kerítések egyik legnagyobb előnye az, hogy a fa társaikkal ellentétben nem szorulnak rendszeres gondozásra. A fém táblás kerítés elemeket ugyanis nem kell festegetni, lakkozni, lecsiszolni.

Pontosan ezért ebben a rohanó világban egyre népszerűbb a gondozásmentes megoldás választása, mely alól a kerítés sem jelent kivételt. Ez nem véletlen, ugyanis rengeteg időt és energiát megspórol nekünk, amit így fordíthatunk a számunkra fontosabb dolgokra.

Ha a klasszikus zöld és antracit szín nem nyeri el valaki tetszését, táblás kerítéseink a RAL skála bármely színein megrendelhetőek. Így a kerítéselemek az ízlésünket tükröző, otthonunkhoz illő színben vásárolhatóak meg, ezért nem kell festegetni a vásárlás után, mint a fa kerítés elemeket és igen egyszerűen telepíthetőek.

3. Jó ár-érték arány

Ideális helyzetben a fa kerítéseket minden évben, de 2-3 évente mindenképpen újra kellene lakkozni, lazúrozni, s mindezek előtt lecsiszolni. Ez amellett, hogy rengeteg időbe telik, igen költséges, főleg ha hosszútávon nézzük. 

Néhány év után a festékek és lazúrok vásárlásával többe fog kerülni a fa kerítés, mint a fém kerítés, még akkor is, ha először költséghatékonyabb megoldásnak is tűnik. Nem is beszélve, hogy a minőségi fa alapanyag, mint az akác vagy a tölgy nem feltétlenül lesz kedvezőbb árú, mint a fém kerítés elemek.

Gondozásmentes kerítés
Gondozásmentes kerítésrendszerünknek köszönhetően kerítéselemeink nem igényelnek a későbbiekben különösebb karbantartást.

+1 Strapabíró

A fából készült kerítések 1-2 év alatt kifakulhatnak, sőt nem megfelelő minőségű alapanyag esetén meg is repedezhetnek. A táblás kerítéselemek ezzel szemben időtállóak és strapabíróak lesznek. Nem véletlenül telepít cégünk táblás kerítésrendszereket közterületi játszóterek köré is, hiszen ezek horganyzottságuk és felületkezelésük miatt jól ellenállnak a korróziónak és a gyakori, intenzív használatnak. 

Bár sokan szeretik a klasszikus fa kerítés otthonos megjelenését, mégis ha az előnyöket és a hátrányokat számba vesszük, a fém kerítés összességében egy sokkal jobb választásnak bizonyul. 

Gondozásmentesség

A mai embernek az élet egyre több területén már egyre fontosabb a gondozásmentesség, mely alól a kerítés sem kivétel. A gondozásmentesség cégünk – a FABERLAND csoport – számára is fontos hívószó, mivel fontosnak tartjuk, hogy ne csupán kiváló minőséget nyújtsunk, hanem minél több időt hagyjunk vásárlóink számára, hogy azzal foglalkozzanak helyette, ami igazán fontos. Így elmondható, hogy termékeink nem csupán biztonságosak és esztétikusak, hanem minimális karbantartási igénnyel rendelkeznek.

Ha felkeltettük az érdeklődését és egy könnyen telepíthető, de megbízható kerítésrendszerben gondolkodik, a táblás kerítés ideális megoldás lesz! Webáruházunkban megtalálható minden olyan kiegészítő (pl. oszlop, lábazati beton elem, rozsdamentes bilincs), amely egy 2D-s vagy 3D-s táblás kerítésrendszer kialakításához szükséges lehet, továbbá a kerítéshez illő belátásgátlókat is talál kínálatunkban többféle színben.Nézzen körül kínálatunkban és vegye fel velünk a kapcsolatot!

Friss bejegyzések: